Assortiment
Een greep uit ons assortiment
De Toren is klein, toch vindt u er een zeer compleet aanbod. Wat we niet op voorraad hebben kan vaak wel voor u besteld worden! Klik op de producten hieronder voor meer informatie. Dit overzicht is niet volledig: in de winkel is nog veel meer verkrijgbaar.
-
Grootverbruik koffie en thee
Voor bedrijven, scholen, kerken, verenigingen, praktijken e.d. is het mogelijk Fair Trade koffie en thee bij de Wereldwinkel af te nemen.
Voor informatie kunt u contact opnemen met onze inkoopster, via telefoon: 0172-572753 of 06-36110936.
KoffieKoffie: kilopakken in standaard- en snelfiltermaling
Roodmerk en zilvermerk.Al onze koffiesoorten hebben het LIRP inkoopsymbool. Het is de Leefbaar Inkomen Referentie Prijs. Een leefbaar inkomen is een inkomen waarmee de boer zijn of haar basisbehoeften kan bekostigen zoals voldoende voedzaam eten, een dak boven het hoofd, kleding, onderwijs en toegang tot medische hulp. Plus extra financiële ruimte om te kunnen investeren in de toekomst, zoals duurzame (koffie)productie en een pensioen.
TheeEThee: Omdoos met 4 smaken: English blend, Earl Grey, Green tea, Rooibos.
Inhoud: 25 zakjes per smaak
-
Beelden
BoeddhabeeldenDe echte Boeddhabeelden zijn de slanke, goed gebouwde gestaltes met korte dikke krullen, een kruinknobbel, teken op het voorhoofd en uitgerekte oorlellen. Gekleed in monnikspij zonder sieraden. De Boeddha maakt de indruk in zichzelf gekeerd te zijn met de blik naar beneden en een zachte glimlach. Er zijn verschillende posities: zithouding en handhouding. Boeddha werd in de 6e eeuw voor Christus geboren als Prins Siddharta. Hij besloot een meditatief leven te gaan leiden.
De Lachende Boeddha: een kogelrond zittend mannetje met kaal hoofd en blote buik. Dit is geen Boeddha, maar een Chinese priester met de bijnaam Lachende Boeddha. Deze monnik leefde ergens tussen de 6e en 10e eeuw. Hij zwierf door China, vaak omringd door kinderen. Na zijn dood werd hij vereerd als volksheld en geluksgod.
-
Dromenvangers
Een spin was rustig bezig om binnen zijn eigen ruimte een web te weven. Het was naast de slaapplaats van Nokomis, de oude grootmoeder.
Klik hier voor de pdf
Iedere dag bekeek de grootmoeder de spin met veel plezier terwijl hij rustig doorging met het weven van zijn web. Op een dag, terwijl zij rustig het werk van de spin zat te bekijken, kwam haar kleinzoon binnen. “Nokomis-iya” schreewde hij, terwijl hij naar de spin staarde. Hij stormde op de spin af met in zijn hand een schoen om hem te vermorzelen. “No-keegwa” fluisterde de oude dame; doe hem geen pijn. “Nokomis, waarom bescherm je de spin?” vroeg de kleine jongen.
De oude vrouw glimlachte, maar gaf geen antwoord. Toen de kleine jongen weg was, kwam de spin naar de oude vrouw toe en bedankte haar voor het redden van zijn leven. Hij zei: “al vele dagen heb je mij een web zien weven en bewonderde je mijn werk. Als dank voor het redden van mijn leven, wil ik je een cadeau geven”. Hij glimlachte en ging verder met het weven van zijn web. Al snel scheen het maanlicht op het prachtige web, dat de spin zo kunstig had geweven. “Kijk” zei de spin, “zie je hoe ik het web weef en ieder draadje aan de volgende vastmaak?”. Dit web maak ik om slechte dromen te vangen. Alleen de goede dromen kunnen door de ruimtes tussen de webdraden. Dit is mijn geschenk aan jou. Gebruik het zodat je alleen de goede dromen zult onthouden, de slechte zullen voor eeuwig vast blijven zitten in het web.
-
Sieraden en Tassen
SieradenDe sieraden komen o.a. uit Indonesië, Nepal en India.
Veel families werken samen aan het maken van sieraden. Het werk wordt onderling verdeeld, ieder maakt een onderdeel. De vrouwen rijgen thuis, de mannen werken meestal in een werkplaats. Er worden nieuwe rijgtechnieken aangeleerd en de sieraden worden aangepast aan de wens van de westerse consument.De tassen komen o.a. uit
India: canvas tassen. Ruwe katoen wordt door fabrieken
gekocht van de Indiase boeren en op weefgetouwen geweven.
Vietnam: tassen van recycled plastic.
Madagaskar: gevlochten manden
-
Papier en Schrijfwaren
Handgeschept PapierHandgeschept papier wordt gemaakt in Thailand, Filippijnen, India en Nepal.
Papier
Artikelen van handgeschept papier zijn te herkennen aan een vrij ruw uiterlijk. Voor het maken van dit papier moet eerst een soort pap gekookt worden. Dit kan van bijvoorbeeld houtsnippers (Thailand) of bladeren, gras en de bast van een struik (Filippijnen).
De pap wordt daarna gestampt tot pulp, deze gaat in een wasbak, waarna papier geschept kan worden in een zeef. Het frame wordt uit het water getild en moet uitlekken. Dit kan eventueel met behulp van een pers. Daarna wordt het papier gedroogd, veelal in de zon.We verkopen o.a.
Notitieboekjes uit India en Thailand. Deze zijn vaak versierd met kralen.
Floris briefpapier, losse kaarten en dozen met kaarten uit India. Deze zijn gemaakt van 100% gerecycled papier. De ontwerpen zijn door een kunstenaar gemaakt. Een drukkersgroep zet de grote lijnen van de afbeelding op papier, ze worden bedrukt met inkt op basis van plantaardige olie. Verder worden de kaarten en het briefpapier met de hand beschilderd. Gehandicapten pakken de kaarten in. 10% van de winst gaat naar een gratis ziekenhuis in India.