Wereldwinkel De Toren - Nieuwkoop

Wereldwinkel De Toren - Nieuwkoop

 

Openingstijden
Assortiment
Links

 

Openingstijden:

woensdag tm zaterdag van 10.00 uur - 16.00 uur

als de vlag uithangt

Reghthuysplein

Nieuwkoop

Contact

 

Home
Sitemap
De Toren

 

Eerlijke handel
Kerst- en geschenkpakketten
Nieuws / agenda
Recepten
Vacatures

 

 

De wereld van broodbeleg

Pindakaas

De pinda’s in de pindakaas komen uit verschillende werelddelen. Pindaboeren in Nicaragua, Malawi en Mozambique werken binnen hun organisaties aan een betere toekomst.

Fair Trade Original biedt naast eerlijke handelsvoorwaarden, een ontwikkelingspremie voor sociale projecten.

 

Hazelnootpasta

De hazelnootpasta wordt gemaakt van cacao uit Afrika en Latijns Amerika en rietsuiker uit Afrika.

De cacaoboeren en suikerboeren genieten door Fair Trade Original van faire handelsvoorwaarden bij de verkoop van hun producten. Daarnaast ontvangen zij een extra premie voor sociale projecten, die door de boeren zelf worden vastgesteld.

 

Tropische honing

Deze heerlijke zachte honing uit Latijns-Amerika, o.a. Guatemala is zowel in vloeibare vorm als crème verkrijgbaar. De honing wordt door Fair Trade rechtstreeks ingekocht bij kleine boeren. De coöperaties van imkers genieten eerlijke handelsvoorwaarden voor de verkoop van hun honing, ondersteuning bij de honingproductie en krijgen een toeslag op de wereldmarktprijs.

 

Hagelslag

De hagelslag is verkrijgbaar in de smaken melk en puur. Het wordt gemaakt van vloeibare chocolade. De coöperaties van cacaoboeren in Afrika en Latijns Amerika maken dankzij  Fair Trade gebruik van eerlijke handelsvoorwaarden en krijgen een extra premie voor sociale projecten, die door de boeren zelf worden vastgesteld.

 

Chocolade vlokken

De chocoladevlokken bevatten cacao van diverse Fairtrade gecertificeerde handelspartners in Afrika en Latijns Amerika. 

 

Aardbeien- en Abrikozen extra jam.

Extra jam wil zeggen, dat de jam wordt gemaakt met minimaal 45 gram vruchten per 100 gram. De Aardbeienjam is heerlijk fruitig, de Abrikozenjam is licht fris. De vruchten in de jam komen uit Europa. De rietsuiker van Kasinthula Cane Growers in Malawi.

 

Vereniging

 

Doordat onze winkel klein is, wisselt het assortiment regelmatig. De foto's geven een indruk van de producten die de Wereldwinkel verkoopt. De producten op de foto's zijn niet gegarandeerd en niet altijd verkrijgbaar in de winkel.