Wereldwinkel De Toren - Nieuwkoop

Wereldwinkel De Toren - Nieuwkoop

 

Openingstijden
Assortiment
Links

 

Openingstijden:

woensdag tm zaterdag van 10.00 uur - 16.00 uur

als de vlag uithangt

Reghthuysplein

Nieuwkoop

Contact

 

Home
Sitemap
De Toren

 

Eerlijke handel
Kerst- en geschenkpakketten
Nieuws / agenda
Recepten
Vacatures

 

 

De wereld van papier en schrijfwaren

 

Handgeschept papier

Handgeschept papier wordt gemaakt in Thailand, Filippijnen, India en Nepal.

Artikelen van handgeschept papier zijn te herkennen aan een vrij ruw uiterlijk. Voor het maken van dit papier moet eerst een soort pap gekookt worden. Dit kan van bijvoorbeeld houtsnippers (Thailand) of bladeren, gras en de bast van een struik (Filippijnen).

De pap wordt daarna gestampt tot pulp, deze gaat in een wasbak, waarna papier geschept kan worden in een zeef. Het frame wordt uit het water getild en moet uitlekken. Dit kan eventueel met behulp van een pers. Daarna wordt het papier gedroogd, veelal in de zon.

 

 

Papier

 

We verkopen o.a.

 

Notitieboekjes uit India en Thailand. Deze zijn vaak versierd met kralen.

 

Floris briefpapier, losse kaarten en dozen met kaarten uit India. Deze zijn gemaakt van 100% gerecycled papier. De ontwerpen zijn door een kunstenaar gemaakt. Een drukkersgroep zet de grote lijnen van de afbeelding op papier, ze worden bedrukt met inkt op basis van plantaardige olie. Verder worden de kaarten en het briefpapier met de hand beschilderd. Gehandicapten pakken de kaarten in. 10% van de winst gaat naar een gratis ziekenhuis in India.

 

Vereniging

 

Doordat onze winkel klein is, wisselt het assortiment regelmatig. De foto's geven een indruk van de producten die de Wereldwinkel verkoopt. De producten op de foto's zijn niet gegarandeerd en niet altijd verkrijgbaar in de winkel.